[500] days of Summer

2010.01.02. 11:26

 Spoiler alert!

 

Kicsit félve vágtam neki a filmnek, mivel Joseph Gordon-Levitt SNL-es hiperaktív monológja lobogott a szemem előtt.(Bár meg kell hagyni, ebben az évadban még így is az ő epizódja volt az egyik legjobb.) Szóval tartottam a filmtől, de minden félelmem elillant már az első 5 perc után. Végig egy nagyon hangulatos, jól megszerkesztett, remek képi világgal rendelkező filmet kapunk. Olyannyira pozitív a hatás, hogy szinte eltörpül mellette a történet szomorúsága. Zooey Deschanel (aka Dr. Csont húga) ismét hozza a tőle megszokott indie lány karaktert, bár véleményem szerint az írók nem annyira tudták eldönteni, most melyik vonalat vigyék végig: a kissé flúgos csajt, vagy pedig a komoly, határozott dolgozó nőt. Kicsit keverednek benne a dolgok, de ezen simán túlteszi magát az ember, nem akasztja meg a film élvezését. Plusz pont jár Matthew Gray Gublerért, aki a kevésbé dilis havert alakítja, egyébként a Gyilkos elmék c. sorozatban találkozhatunk vele.


A történet Tom és Summer kibontakozó, majd elhervadó szerelméről szól, és főleg Tom obsessionéről Summer iránt. Néhol sírósan, máshol nevetősen, tehát tökéletes egyensúlyban van a dolog, végig leköti az ember figyelmét, és nem csak a lányokét (tapasztalat). Gordon-Levittet eddig csak a 10 dologban láttam (asszem), de a fene se gondolta, hogy ilyen kib jó lesz. Hihető amikor puppy love-val fertőzött, amikor depis, amikor agresszív, tényleg zseniálisan szambázik végig az érzelmeken. Az ötszát napig tartó kapcsolatukat követhetjük végig egészen a megismerke
désüktől kezdve addig, amíg beköszönt az Ősz. (Ugyanis Tom a végén megismerkedik egy Autumn nevű lánnyal, aki a továbblépést jelenti. Kissé nekem zavaros, hogy miért ősz, amikor az az elmúlás szimbóluma, inkább tavasznak kéne lenni, hiszen az jelenti az újjáéledést, az új reményt. Na de mindegy, ilyenekbe ne kössünk bele.) Nem lineáris plotvezetésről van szó, hanem ugrándoznak az időben, de a napokat mindig számmal jelzik a jelenet elején, tehát nem lesz zavaró a dolog. Sokkal többet már nem akarok a történetről elárulni, mert már így is kicsit spoileres lett, legyen annyi elég, hogy nagyon jól sikerült a film, pedig keverték a dolgokat, mint Lindsay Lohan a drogot és a piát, de mégsem lett túl hmm.. akarós a film. Az énekes és művész filmes pillanatok például nagyon LOL. TESSÉK MEGNÉZNI!

Hopp, kihagytam elsőre, de 10/9,5 vattacukrot kap tőlem.

Szerző: waffle

Szólj hozzá!

Címkék: kritika film

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr801638934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása