Alvin és a mókusok kritika

2010.01.20. 20:14

 

Úgy érzem az ilyen filmekből már végleg kinőttem. Pedig a legutóbbi mese a Hercegnő és a béka után úgy jöttem ki a moziból, hogy gyerek nélkül sem ciki beülni egy mesefilmre.  Ezt az elméletet dönti meg az Alvin és a mókusok 2. Történet szempontjából kifejezetten gyengének mondanám (shocking) és igazából a szereplők fele tök feleslegesen van a filmben. Látszik, hogy semmit sem tudtak kezdeni a karakterekkel. Az igazgatónő, a gonoszkodó gimis májer csávó, sőt még a mókusokra vigyázó Toby és gyermekkori szerelme az osztályfőnöknő is csak zavarja a vizet. Ezt a készítők is érezhették, ezért visszahozták az első rész fő gonoszát, a mókusok régi menedzserét, aki bosszúra szomjazik, és erre pont kapóra jön neki három mókuslány, akik szerencséjére szintén a dalolászós fajtából valók.
Azt, hogy az első résznél bugyutább történetet össze tudnak hozni, nem gondoltam volna. Írjuk fel a készítők mentségére, hogy tényleg gyerekfilmről van szó. A poénok többségénél inkább a fejünket fogjuk, mint a hasunkat. Emellett azért akad pár értékelhetőre sikeredett jelenet, hisz a mókusok nagyon aranyosak. Az eredeti hangokat olyan sztárok adják, mint Amy Poehler, Christina Applegate vagy Jesse McCartney.
A CGI mókusok mimikája hasonlít is többnyire a hangot kölcsönző színészére, és ennyi az, ami megmarad nekünk, mert ugye gyerekfilm lévén szinkronizált.  Viccesek a mókushangra kevert popslágerek is, csak Flo-rida feldolgozásának feldolgozását hagytam volna ki. A You spin me right roundot én már a Hangover stáblistáján is untam. Viszont úgy látszik, ezzel egyedül vagyok, mivel a rádiók még mindig töretlenül adják.
 A film hossza szűk 90 perc, örülünk, hogy egy perccel sem több és nem csak azért, mert nagy üdítőt vettünk a büfében. Egyszerűen az, hogy a jelenetek csak találomra egymás mögé vannak dobálva, az első egy óra után kifejezetten unalmassá válik.
Mindent összevetve a film még így is sokkal élvezhetőbb volt, mint a nyáron bemutatott G-Force. Ha valaki büntetni akarna, akkor a transzformerszesen robottá alakuló háztartási gépekkel és a Földet megmentő tengerimalacokkal az egyik leghatásosabb fegyvert tartaná a kezében. Mindemellett az Alvin és a mókusok kettő esetében sem tervezem, hogy belátható határidőn belül valaha újranézzem.
 
Összességében a film 4 M&M’s-et kap tőlem, de csak a mókusok hangját adó színészek miatt.

 

waffle: szerintem a csipmánkok egyszerűen a jonas brothers kisebb és szőrösebb változatai. és ez nem feltétlenül bók :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr291688500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása