A doboz - röviden

2010.02.01. 12:44

 

Fura. Elsőre csak ennyi jutott eszembe a filmről. Másodszorra, meg az, hogy kellett volna egy második rész, ha ennyi mindent bele akarnak zsúfolni.
Úgy álltam hozzá, hogy akkor is tetszeni fog, mivel annyi rosszat hallottam róla. Aztán sok minden idegesített a filmben, például Cameron Diaz confused állásba ragadt emotion chartja, meg a zombis orrvérzős emberkék is, akik hol fontosnak tűntek, hol pedig csak zavartak. A filmet Richard DonnieDarko Kelly rendezte, szóval senki ne számítson túl sok épelméjűségre. A történet alapját Richard Matheson Button Button című novellája adja, de csak a házaspár és a doboz maradt meg belőle.  
A filmben Cameron Diaz és James Marsden egy házaspárt játszik, akik anyagi gondjaik miatt picsognak egy Wisteria lane stílusú házban, majd egy nap egy fura fazon (Frank Langella) küld nekik egy dobozt rajta egy piros gombbal, másnap ő is megjelenik és tesz egy igen egyszerű ajánlatot. Ha megnyomják a gombot, kapnak egy millió dollárt, amiből vígan éldegélhetnek, viszont valaki, valahol, akit nem ismernek meg fog halni.
A sztori egész gyorsan indul, Cameron és James karaktere viszonylag hamar megkapja a csomagot, utána viszont be is lassul, meg össze is kuszálódik a cselekmény, de annyira, hogy unalmassá válik. A mondanivaló egész okés, a csattanó már kevésbé, de azért így is elgondolkodtató a film.
 
Kap tőlem 6 doboz bon-bont a film. Érted doboz. höh.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr991719334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása