Extract kritika

2010.03.27. 11:53

Jason Bateman, Mila Kunis, Kristen Wiig és Ben Affleck parókában. Látszatra minden megvan egy ütős vígjátékhoz, azonban az Extractban csalódni fogunk, ha azt várjuk, hogy a hasunkat fogjuk majd a film alatt a nevetéstől. Nem arról van szó, hogy nem vicces, de inkább csak egy kellemes vasárnap délutáni szórakozást rejt magában, mint egy sírva röhögős filmet.
Furcsa, pedig az alap sztori ennél sokkal ütősebb vígjátékhoz is elég lett volna.
Jason Bateman karaktere tipikus jólsziutált amerikai kertvárosi férfi, feleséggel (Kristen Wiig) és 7-es bömcsivel. Jólétét a saját maga által kifejlesztett mandula esszenciának köszönheti. Az üzlet remekül megy, új terméket fejlesztenek, és hősünk egy nagyvállalattal épp zsíros megállapodást készül kötni a gyára eladásáról. Azonban egy végzetes munkahelyi baleset, és egy kisstílű csaló (Mila Kunis) megjelenésének következtében Joel élete kezd egyre zűrösebbé válni. Emellé beleesik saját csapdájába is, mivel csapos barátja (Ben Affleck) bíztatására, kissé módosított tudattal felbérel egy dzsigolót, hogy megtudja mennyire hűséges a felesége. Az egész karrierjét veszélyeztető per és a csalfa asszony okozta stressz nincs túl jó hatással Joel-re. Ráadásul még a flörtölő Mila Kunis is csak a bajt hozza rá.
A legviccesebb az egész filmben egyébként az, amikor Jason karaktere mondja, hogy a felesége este 8-kor felveszi a melegítő nadrágját, és ha addig nem ér haza, akkor már semmi jóra nem számíthat az éjjel. Ezután rohan haza, majd az idegesítő szomszéd megállítja és elkezdi neki lökni a rizsát, végül csak beér és lassítva látja, ahogy az asszony megköti a gatyamadzagot.
A szereplőkre nem lehet kifejezetten panasz, egyiknek sem kell túlzottan megerőltetnie magát, hogy hozza a karaktert. Viszont az írókkal komolyan el kéne beszélgetni, egyszerűen túl sok poént hagytak veszni a filmben, kár. Így inkább lett a felejthető, mint emlékezetes alkotás. Mint, mondtam a színészekre nem lehet panasz, a főszereplők mellett ráadásul a mellék karakterek is jónak mondhatók. Dustin Mulligan mint a totál sötét dzsigoló/landscape designer/medencetisztító és 15 szavas szókincse kifejezetten vicces, míg a szomszéd tényleg annyira idegesítő, hogy legszívesebben felképelnéd, vagy elütnéd, amikor eléd ugrik a kocsi behajtódon. Mila Kunis szereplése az eye-candy faktornövelés mellett szintén szerez néhány mosolygós pillanatot, és a füves, szakállas Ben Affleck is jópofa.
A film vége számomra egy kicsit kettős, Jason Bateman prédikálásának következtében Mila Kunis karaktere egyszerűen megjavul? És egy rosszul működő házasság tényleg helyrerakható attól, mert a felek úgymond kvittek lesznek? Végül is a happy end egyáltalán nem zavaró, szerencsére nem sikerült túl érzelgősre, köszönhetően a szituációnak, meg annak, hogy hőseink igazából külön sem váltak.
 
Mint mondtam a fő probléma a filmmel, hogy egy csomó poént veszni hagytak a készítők, így a film inkább aranyos, mint vicces. Ez így 6 mandulaszirupot ér.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr881872559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

üveges · http://holtankoljak.blog.hu/ 2010.03.28. 15:35:34

Nahát, még mindig milyen jól néz ki a feleséged!
- Igen, csak most már fél órával többe kerül neki.
süti beállítások módosítása