Funny People kritika

2010.04.01. 11:12

 

Tavaly nyáron nagyon anyáztam, amikor végül nem hozták be ezt a filmet itthon a mozikba. Nem értettem, hogy egy Apatow vígjátéknak miért ne lenne helye nálunk, Adam Sandlerrel, akit bír az itthoni közönség, plusz Seth Rogen és Leslie Mann is már az ismertebb nevek közé tartozik. Aztán amikor megnéztem rájöttem, mi a bökkenő ezzel a filmmel, köze nincs a vígjátékokhoz. Inkább dráma, de igazából annak sem jó, de mivel kétésfélórásdögunalom kategória nincs, marad ez. A sztori mellett, most külön olyan idegesítő részletek is feltűntek, mint a kiszolgálóként dolgozó Seth Rogen miből vesz magának vadiúj Apple cuccokat, ok tudom, hogy a filmes univerzumban mindenkinek Mac-je van, de akkor is.
A film úgy kezdődik, hogy a híres stand up komikus (Adam Sandler) megtudja, hogy súlyos beteg, és valószínűleg meg fog halni. A hírtől teljesen magába roskad, de elkezdi rendbe szedni az életét, felbérel egy kezdő stan upost (Seth Rogen), hogy írjon neki vicceket a fellépéseihez. Idővel barátság kezd kialakulni köztük, de Sandler karaktere annyira besavanyodott, hogy nem képes egyenlő félként kezelni Rogent.
Azt gondoltam, hogy a film első fele kissé vontatott lesz, azt nem, hogy ennyire, azt pedig végképp nem, hogy ez a végéig sem fog változni. Sandler szenved, kibékül a régi ismerősökkel és azzal a bizonyos nagy szerelemmel (Leslie Mann). Leslie az első egy órában szinte nem is szerepel, kivéve azt a fél perces telefonbeszélgetést a film elején. Közben Seth karaktere szintén szenved, hogy nem tud egy nőt sem megkapni, akit kinéz magának, a lakótársa meghúzza. Aztán valamikor a film felénél, itt jegyezném meg, hogy a film két és fél órás, Sandler meggyógyul. Boldogsága már majdnem teljes, csak majdnem, mert rájön, hogy ami igazán hiányzik az életéből, az a szerelem. Elhatározza, hogy visszaszerzi régi barátnőjét, aki szakításuk óta már családanya két gyerekkel és egy Toyota Priussal. A helyzet ideális, a nő rosszban van a férjével, és mélyen még ő is érez valamit Sandler iránt, azt, hogy végül mi történik, ki lehet találni. Laura a férjével marad (Eric Bana), hősünk pedig egyedül. Néhény részletre már nem emlékszem bocs, de itt már nagyon untam a filmet.
A legnagyobb baj az, hogy egyik szereplő sem volt szimpatikus, semmilyen pozitív érzelmet nem váltanak ki az emberből. Egyedül azokat a részek voltak nézhetőek, amiben Leslie Mann és/vagy Eric Bana szerepelt. Sandler karaktere kifejezetten taszító, Seth Rogen pedig a végletekig idegesítő. Nem értem, hogy ennyi vicces színésszel, hogy tudtak ilyen pocsék filmet készíteni. Még a cím sem találó, ugyanis itt senki sem vicces.  Ha Apatow filmet szeretnénk nézni, inkább válasszuk a Knocked Upot vagy a szintén kicsit hosszú, de legalább ütős poénokkal telepakolt Superbadet. Ha viszont mindenképp stand upsokat akarunk, akkor menjünk fel a youtube-ra és nézzük meg újra valamelyik Jeff Dunham videót.
 
 
Ez a film gyenge lett. Így 3-nál több mazsolás drazsét nem adnék rá, de mivel Leslie Mann is benne van kapjon 4-et.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr631886423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása