Annak ürügyén, hogy a Kick-Ass (nem, nem fogjuk a lefordított címet leírni) a hétvégén az amerikai mozikba került a movifone összeállított egy 10-es listát a legkockább szuperhősökből.
 
10.
 
Mystery Men – Hét a Kick/Ass szereplőihez hasonló szuperhőswannabe akciózásáról szól a film. A szereplők Mr. Furious (Ben Stiller), Blue Raja (Hank Azaria), Shoveler (Wiliam H. Macy) és a többiek mind a szokványostól eltérő képességekkel rendelkeznek, például Blue Raja mesterien bánik a villával meg a kanállal, csupán a késsel nem.
 
 
 
 
 
 
9.
 
Cyclops – Az X-Men filmek hőse folyton szemüveget kell, hogy hordjon, különben a lézer szeme mindent elpusztít. A geek faktort erősíti, hogy Wolverine mellett nem tűnik túl nagydarabnak Scott Summers.
 
 
 
 
 
 
 
 
8.
 
Superman - Ha Supermant korunkban találják ki, alteregója Clark Kent nem újságíró lenne, hanem blogger. Bár George Revees egy intellektuálisabb Clark Kentet játszott a TV sorozatban, de a filmben Christopher Reeve és Brandon Routh supermanje kellőképpen nördi volt.
 
 
 
 
 
 
 
7.
 
Nite Owl II – Miután az eredeti Nite Owl nyugdíjazásra került ő veszi át a szerepét a Watchmenek között, a geek faktort növeli, hogy megszállott feltaláló, és megannyi kütyüt dob össze szabadidejében. A könyvben ráadásul inkább sör hasa van, mint kockás.
 
 
 
 
 
 
 
6.
 
Professor-X – Charles Francis Xavier. Már a név is arra késztet, hogy fellökd és elvedd az ebédjét a srácnak. Egy atomfizikus fiakén Charles a Harvardon szerzett diplomát 16 éves korában és továbbtanult, hogy doktorit szerezzen pszichológiából, biofizikából és genetikából.
Ráadásul a nőkkel sincs szerencséje, a képregényben, még amikor esélye van, akkor sem tud mit kezdeni Jean Grey-jel.
 
 
 
 
 
5.
 
Swamp Thing – Dr Alec Holland igazi laborpatkány, aki a saját áldozatává válik, amikor egy robbanás a laborjában átváltoztatja őt valami növény izévé. Miközben kívülről valódi szörnyetegnek tűnik, belül ugyanaz a vegetariánus geek marad.
 
 
 
 
 
 
 
 
4.
 
Spider-Man – Peter Parker karaktere azért jött létre, mert Stan Lee szerette volna, ha a nördi tinédzserek is azonosulni tudnak egy szuperhőssel, aki maga is egy közülük. A tehetséges fotós Peter Parkernek eszébe se jut soha, hogy MJ-t fotózza, csak ujságoknak készít képeket.
Vicces, hogy először James Francot hallgatták meg a szerepre, de az ő figurája túl szexire sikerült.
 
 
 
 
 
3.
 
Power Rangers – Az alapkoncepció egy japán műsorból származik a Super Sentai-ból. A sztori amerikai tinédzserekről szól, akik komálják a harcművészeteket és színes kezeslábasokban bizonyítják be, hogy túl sok animét néznek.
 
 
 
 
 
 
 
 
2.
 
Mister Fantastic – Már a neve is geekabb mint a Kick-Ass szereplők többségének, ezen az alteregójának a neve sem segít sokat (Reed Richards). Matematikus és tudós, aki 20 éves korára már 7 tudományos diplomával rendelkezik. Az egyetlen dolog ami miatt sikerült neki megszereznie egy olyan jó nőt, mint a láthatatlan lány, az, hogy amikor a lány 13 éves volt belezúgott a 19 éves fiúba. Bónuszként az ő szuperképessége a ’leggagyibb’ a fantasztikus négyesből.
 
 
 
 
1.
 
The Mask - Stanley Ipkiss egy igazi béna kis bank alkalmazott, akibe mindenki belerúg. Élete azonban hatalmas fordulatot vesz, amikor megtalálja a maszkot, innentől kezdve, nem egy tipikus szuperhős történettel állunk szemben, ugyanis egy Jim Carrey film lévén a nevetésé lesz a főszerep, habár a maszk megállít egy bankrabló bandát, nem ez lesz a film központi témája.
 

 

 

 

Szerző: chdstr

8 komment

Címkék: film top x

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr261933969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cakula 2010.04.19. 15:18:52

Azért az X-men ultimate jó nője, Jean Grey mégis a kocka Scott Summers-t választotta. Hiányolom a listáról Dr. Curt Connort, a GYÍKOT!

Hegyi 2010.04.19. 16:06:42

Mr. Fantastic szuperképességének gagyiságáról a feleségét kéne megkérdezni, a hitvesi ágyban szerintem jól jöhet, hogy mindenét megtudja nyújtani.

Rain 2010.04.19. 16:09:54

Hegyi-nél a pont szerintem.

franxepe 2010.04.19. 16:48:16

khm khm khm

DONATELLO ???

A 2004es filmben meg polgari alteregoja is van, telefonos tech supportos :) az is eleg geek, nem meg a superhos enje

algi 2010.04.19. 16:55:25

Hol vannak ezek kockák? Csomó menő arc van köztük. Ez a kockák megszégyenítése. Vannak igazi kockák is a hősök között.

A nép fia 2010.04.19. 17:52:11

Küklopsz sajna elég elbaltázott karakter lett az X-MEN filmekben, pedig a képregényben az egyik kulcsfigura.

A Power Rangers elég gagyi, de gyerekkoromban nagyon csíptem őket.

Superman sem kocka, a Maszkra pedig mindent lehet mondani, épp azt nem, hogy kocka lenne.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 18:53:49

Én vagyok a legkockább szuperhős.
süti beállítások módosítása