The Men Who Stare at Goats

2010.05.17. 22:00

Kecskebűvölők

-meneküljhátrasenézz spoiler! -

George Clooney és Grant Heslov újabb közös munkája (a Good Night, and Good Luck-on dolgoztak már együtt) Jon Ronson azonos című könyvének adaptációja, és olyan nagy neveket sikerült megszerezniük, mint Ewan McGregor, Kevin Spacey, és az idei díjak többségi győztese,  Jeff Bridges. történet az amerikai hadsereg egy különös, hivatalosan nem létező egységéről szól, a New Earth Army-ról. Ők arra hivatottak, hogy parapszichilógiai, médiumi képességeiket fejlesszék és ezt a katonaság javára fordítsák a háborúkban, pontosabban azok megelőzésénél. A jedi harcos-képző vezetője Bill Django, aki a vietnámi háború után (és valószínűleg poszttraumás stressztől  vezérelve) arra szánt pár évet, hogy alternatív módszereket kutasson.  A csoport boldogan, nagy szeretetben tengette napjait, virágokkal a hajukban meg minden, míg jött Spacey, aki inkább az erő sötét oldalára volt kíváncsi, és egyik kísérlete véget is vetett a hippitábornak.  Clooney-nál az tette be a kaput, amikor kinyírt egy kecskét a pillantásával. Clooney aztán egy nap találkozik McGregorral, aki egy férfimenopauzás újságíró, és úgy dönt, elkíséri Clooney-t. Különböző kalamajkákba keverednek, majd kikötnek egy amcsi kísérleti-hadifogoly táborban, amit mitadisten Spacey vezet, és a kivénhedt, alkoholista Bridges az egyik alkalmazottja. A két médiumot krízisükön átsegíti Ewan friss hite és rajongása; és az LSD segítségével szembe szállnak a sithekkel.

A film kellemes kikapcsolódás volt egy esős délutánon, de igazából ennyi. A legtöbb poént szokás szerint lelőtték a bemutatóban, és nekem a sztori kifejtése is kicsit hiányos volt. Szóval még egy jó félórát adhattak volna neki. A színészek természetesen hibátlanok: Ewan hozza a szokásos naiv szerepét, Spacey stílusosan g.ci, Bridges  élethű bolond, Clooney-t bajusza meg istentelen idiótává teszi. Ha valami biztos szórakozásra vágytok, de nagy dologra nem, akkor ajánlom a filmet.

6/10 knefét kap tőlem.

u.i.: ÚRISTEN NORMÁLIS CÍME LETT A FILMNEK!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr592011434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása