The Brothers of Solomon

2010.01.28. 17:37

Végig az volt az érzésem, hogy ezt a filmet elsiették. Lelkesen indultam neki, hiszen minden hozzávaló megvolt benne egy jó filmhez: Will Arnett, Will Forte, Kristen Wiig - tehát az SNL-es csapatból és hozzátartózikból való merítés.(Will Arnett ugyanis Amy Poehler férje. Oh, és btw valamelyik este néztem a Reflektor tévén a Golden Globe közvetítést, és egyik kommentátor se tudta, kicsoda Amy. Gratulálok ismét a hozzáértéshez.) Naszóval. A film röviden összefoglalva arról szól, hogy két kissé az általános szociális képességeikben hiányosságokat mutató testvér azzal akarja életben tartani a kómában lévő apjukat, hogy egy unokát produkálnak  neki. De ugye nem igazán megy nekik a randizás a fentebb említettek miatt. Végső elkeseredésükben egy hirdetést adnak fel, amiben béranyát keresnek. Jelentkezik is egy lány, meg is történik a fogantatás. A 9 hónapot gyorsan végigpörgetik, hogy legyen idő a végső bonyodalomra. A vége persze hepi end.
Én arra számítottam, hogy szét fogom magam röhögni a sok idióta poénon és kellemesen retard karaktereken. Namármost vagy én nem voltam elég részeg hozzá olyan hangulatban, vagy pedig tényleg kicsit erőtlen lett az egész. A Solomon fivérek karaktere eléggé lame ahhoz, hogy kellemetlen szituációkat kreáljon, viszont ahhoz nem eléggé, hogy már csak a létezésükön is röhögjünk. Például Arnett karaktere az irreálisan nagy önbizalmával inkább ellenszenvet szül, mint kedves mosolygást a bugyutaságán - ezt inkább Forte hozza elő. Wiig karaktere, Janine, pedig eleve keveset szerepel ahhoz képest, hogy ő lenne a központja a témának. Illetve a white trash-ségét nem dolgozták ki eléggé szerintem. A Malin Akerman által megtestesített elérhetetlen szerelem csak lóg a levegőben.


És most jön a nagy önellentmondás: amúgy nem olyan rossz a film. Lehet rajta azért röhögni, és fogni a fejed, mert annyira fáj egy-két poén.

Összegezve 10/5 McFreeze-t kap tőlem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr331710393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása