Keith - The sky is the limit

2010.01.04. 23:07

 

Azta…..Ez minden, amit mondani tudtam a végén. Na, ez persze nem olyan Tansformers 2 utáni azta, de jó, hogy vége van, ez a legjobb fajtából való. Nem szépítem ez a film a földbe döngölt, de annyira, hogy a stáblista vége után perceken át ültem, csöndesen.
A film Ron Carlson azonos című novellájából készült, és egy végzős gimnazista lány és fiú különös kapcsolatát mutatja be. A lánynak, akit Elisabeth Harnois játszik (aki mellesleg 28 éves volt a forgatáskor, mégis előbb hiszem, hogy 17 éves, mint, hogy az ég kék), megvan mindene: iskola első, busás ösztöndíj várományosa, tenisz bajnok és a suli legmenőbb pasijával jár. Míg ott van a Jesse McCartney által megformált Keith, a kívülálló, iskolakerülő problémás srác. Kettejük találkozása sose történne meg, ha a kémiatanár nem osztja őket párokba némi csoportmunka kedvéért. Kezdetben Natalie, ahogy már lenni szokott nem érti meg Keith, majd egyre több időt töltenek együtt és elkezd kötődni a fiúhoz.
Látszatra nem nyújt többet egy átlag tini vígjátéknál, a valóság azonban teljesen más. Aki megnézi egy igazán kedves történetet kap a felnőtté válásról, az elmúlásról, és álmaink eléréséről. Teszi ezt úgy, hogy egy-két üresjárat mellett végig kedves és megható marad. Tényleg, a film első 45 percében kb. végig mosolyogtam, aztán nem, de eltekintek a további spoilerezéstől.
A két főszereplő játékába nem tudok belekötni, meglepő, hogy a főleg énekesként tevékenykedő Jesse McCartney mennyire jól hozza a karaktert, Harnois pedig amellett, hogy tényleg gyönyörű, szintén félelmetesen jó alakítást nyújt. Sokkal több ilyet szeretnék látni a CGI erődemonstráció maszlagok helyett.
 
 
Nem húzom tovább a szót a filmre 10/10 gumicukrot adok, mert tényleg úgy jó ahogy van.

 

Szerző: chdstr

Szólj hozzá!

Címkék: kritika film

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr641647044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása