A hercegnő és a béka

 

Disney.

Először ennyit akartam csak ebbe a postba írni, hiszen ez is mindent elmondana. A hercegnő és a béka egy színvonalasan megcsinált, szórakoztató mese, de a Jégkorszakkal és Shrekkel ellentétben ez végre tényleg a gyerekeknek szól.

A történet a 20-30-as évek New Orleansában játszódik, ahol virágzik a jazz, és még elhiszik az emberek, hogy minden valóra válhat. Persze nem lenne Disney, ha ez nem így is történne (ajajjj, spoiler). A karakterek már jól ismertek, a nagy szemű, félarcot betakaró mosolyú emberektől kezdve, a kissé butus, de hatalmas aorta pumpával rendelkező komikus szerepet betöltő kroki; a beszédhibás, vicces-vezető, maunikasóba beillő fogazatú szentjános Ray; és a bölcs öreg anyóka. Ami nekem kissé hiányos volt, az a negatív karakterek felépítése. Igaz, ott volt az Árnyember, de messze elmaradt eddig ismert gonoszaktól – pl. Jafarhoz képest igazán lájtos volt, ahogy a szellemekkel bizniszelt. A balek-dagiról ne is beszéljünk, mert mintha nem is lett volna a filmben, holott végülis ő volt az egész kalamajka (hú ezt még sosem írtam le) elindítója. A békavadászos epizód pedig végképp felejthetős volt. Nem igazán értem, miért nem a kissé travis latino vonalat erősítették inkább ahelyett, hogy pár perces gonikat szerepeltettek. Lehet úgy gondolták, ennyi rossz elég a mai gyerekeknek, főleg most, hogy az egyik Jónás testvér megnősült.

Még, ami nagyon pozitív volt számomra a filmben, Ray karaktere mellett, hogy annak ellenére, hogy a nézőtér 90%-a gyerek volt, egy pisszenést sem lehetett tőlük hallani. Lehet, hogy a felnőttek már nem értékelik, de meg kell hagyni, a Disney még mindig tudja, mi köti le a piciket. Annak viszont nem tudom mennyire örültek, hogy Oprah volt a bölcs, megértő anyuka, aki kézpaskolgatással átsegíti a lányt a nehéz időkön.

10/8 nyalókát adok a filmnek.

 

(előre szólok, soha nem fogok csillagokat adni)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr171632253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása