Nine

Hiába, nem tudok mit csinálni, szeretem az ilyen sztárokban dúskáló éneklős dolgokat. Remélem Rob Marshall jobbat hoz ki belőle, mint annak idején a Chicago-ból. Szerencsére se Zeta-Jones, se Zellweger nem kapott benne szerepet (bár nem sokon  múlt), viszont találkozhatunk majd Nicole Kidmannel, Marion Cotillard-ral, Penélope Cruzzal, Kate Hudsonnal, Fergie-vel, Judi Dench-csel, Sophia Lorennel és Daniel Day-Lewis-szal (és már a második névnél megbántam, hogy toldalékos szerkezeteket sikerült használnom). Marshall még egy nagy sikerű Broadway darab feldolgozásával próbálja felidézni a régi idők romantikáját, sötét és vidám pillanatait, Fellini nagyságát, az olasz temperamentumot, fűzőket dögivel, és egy arrogáns férfi életében a női szerepek sokaságát. All that jazz nélkül.

A magyar bemutató február 4-én várható.

 

Alice Csodaországban

Ha Tim Burtonről van szó, akkor biztosak lehetünk két dologban: Helena Bonham Carter és Johnny Depp. A másodiknak örülünk, de az asszonynak más hobbit is kitalálhatna, vagy így akarja bebiztosítani magának a szexet? Node ne is gondoljunk erre. Szokás szerint egy kissé gót, érdekes képi világra számíthatunk, ami most is igen grandiózus lesz (olyan csokigyárosan), de ez egy Lewis Carroll meséhez tökéletesen fog illeni, hiszen ő is a kissé narkotikumokkal dúsított történeteiről híres. Plusz pont jár Burtonnek Stephen Fry és Alan Rickman bácsik beválogatásáért. Bevallom, nekem nem nagy kedvencem Burton, de értékelni kell az egyedi látásvilágát és tehetségét.

A magyar bemutató március 4-én lesz.

 

Egek ura/Up in the Air

Clooney egekbe magasztalt új filmje. A történet egy olyan pasiról szól, akinek az a dolga, hogy kirúgjon embereket. Ezért össze-vissza repülget az országban, és teszi a dolgát. De jön a bibi, amikor egy fiatal új munkaerő be akarja vezetni az online kirúgásokat, és akkor jön a bonyodalom, romantika meg minden. Itt is találkozhatunk ismerős arcokkal: Anna Kendrick (Twilight - Jessica. yay.), Vera Farmiga (Tégla - pszichológus, aki megvolt Mattnak meg Leónak is), valamint Zach Galifianikis (Hangover - aki választhatna egyszerűbb nevet de tényleg). A nagy kritikai sikert aratott filmet az a Jason Reitman rendezte, akinek a Juno-t is köszönhetjük, de ez a poszterről is kiderül.

 

 A port.hu szerint febr.18., imdb szerint márc.10. jelenik meg nálunk.

 

Iron Man 2

Minekután az első nekem nagyon bejött, így izgatottan várom a második részt is, és buzgón olvasgatom Jon Favreau twitjeit, de sajna nem sok izgit mesél (bár neki is bejön a Modern Family). A sequelben Robert Downey Jr. újra magára ölti a fémrucit, ismét feltűnik Pepper Potts (Gwyneth), domborít egyet hatalmasat alakít Scarlett Johansson (aki nem lenne elég féltékeny rá így is, annak elárulom, hogy nemrég hozzáment Ryan Reynoldshoz), és Mickey Rourke is beugrik gonoszkodni. Remélem ez a rész is továbbviszi az elsőben látott humort, akciót, öniróniát, és azt a lazaságot, ami Favreau-ra amúgy is jellemző. Meg amiben Robert van, az nem lehet rossz. Amiben Robert kevés textilben van, az meg pláne. (viszont talpig konzervben... na mindegy)

Május 7-én lesz bemutatva az USA-ban.

 

MacGruber

Ő egy kakukktojás. Egyrészt esélytelen, hogy bármikor is eljusson a magyar mozikba, másrészt elég szűk körnek fájhat a foga rá (főleg itthon). MacGruber egy visszatérő karakter a Saturday Night Live-ban, MacGyver paródiája, akit erősen támogat a Pepsi, viszont mindig lekési a detonációt. Nem ő az első, akit egész estét filmben örökítettek meg, hiszen Wayne (Wayne világa) is egy SNL-es szkecs volt anno. Nem is csoda, hogy a film castjában a fél SNL-es stáb megtalálható: MacGruber Will Forte lesz, szerepel még mellete Bill Hader, Maya Rudolph és a isten Kristen Wiig is. A filmet a The Lonely Island-ből ismert Jorma Taccone rendezi, aki szintén SNL-es (na, ki lepődött meg?). Noha messze nem a kedvencem ez a karakter, reméljük sikerül jóra megcsinálniuk a filmet. Mi nagyon drukkolunk.

Április 16-án lesz az USA-ban bemutatva.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr931642118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ktcska 2010.01.09. 23:30:56

(A Tim Burton filmet kivéve..)Szerintem pont ezek a filmek azok,amelyek miatt kár elvesztegetni egy vasárnap délutánt...annyi igazán jó régi és új film van,amit érdemes megnézni(pl. a Fliegauf-filmek,-valaki esetleg hallott róluk?...)-csak utánanézés kérdése.
A film olyan, mint az irodalom.Én nem olvasnék el egy ezer oldalas ponyvát....moziba menni sem érdemes ilyen filmek miatt,mert a mozit nem erre találták ki.

waffle · http://mozigekko.blog.hu/ 2010.01.10. 17:28:43

@ktcska: a mozi célja eleinte pont a tömeg szórakoztatása volt, és csak később, amikor már a technika is alkalmassá vált, akkor kezdtek valódi művészi értékű filmeket gyártani. de ízlések és pofonok. ez a blog a pfúj, undorító tömegfilmekről szól, amik miatt mégis milliók térnek be a mozikba.
süti beállítások módosítása