Valentine's Day

2010.02.12. 12:13

 

A Valentine’s Day egy nálunk kevéssé elfogadott és kedvelt ünnepről szól. Aki még nem tudja melyik ez az ünnep, hát őőő izé, úgyis tudja mindenki. A film az Igazából Szerelem receptjét követi, fogjunk egy jeles napot, szedjünk össze sok híres színészt, és meséljük el a különbözőképpen, de valahogy összefonódó történeteiket. A legnagyobb pofátlanság, amit fel tudunk róni a filmek, hogy karakterek szempontjából szemtelenül lop az angol karácsonyi elődtől, de kétségtelen, hogy nincs új a nap alatt, ha valaki szerelmes, azt nem lehet sokféleképpen elmondani. A rendezői székben Garry ’Pretty Woman’ Marshall ült, akit ezután lehet rehabilitálunk, a neveletlen hercegnők ellenére is. Talán mégsem felejtette el, hogy kell romantikus vígjátékot csinálni. A posztert szemlélve körülbelül mindenki megtalálja hőn imádott kedvencét, tényleg a sorozatszínészektől (Dempsey, Dane), az countryénekesen (Taylor Swift) és a vérfarkason keresztül Julia Robertsig mindenki benne van a filmben.
A készítők remekül megoldották, hogy nagyjából mindenki hasonló súlyú szerepeket kapjon, így senki nem tűnik feleslegesnek a filmben, ami üdítő. Persze kell egy alapsztori, ami Ashton Kucher és Jennifer Garner körül kavarog. Ők ketten gyerekkoruk óta legjobb barátok, mindketten épp komolyabb mederbe igyekeznek terelni kapcsolataikat, csak, hogy kitartson a film végéig az izgalom, hogy egymásra találnak-e, vagy sem. Melléjük szép lassan bekapcsolódik az összes többi történetszál, minden korosztályból egy kevés. Van itt tini szerelem a Taylorokkal és Emma Robertsel, érzelgős nyugdíjasok Shirley Maclaine és Hector Elizondo tálalásában, plátói gyerekszerelem és szinglik, akik utálják a Valentin napot (Jessica Biel, Jamie Foxx). Szerencsére egyik sem olyan, ami megfekszi az ember gyomrát. A film remek szórakozást ígér a több mint két órás játékidő ellenére első randisoknak, vagy olyan szingliknek, akik még hisznek a szerelemben.
Személyes kedvencem Anne Hathaway és a telefonos munkája volt, de a két Taylor is nagyon jól hozta a szerelmes hülyegyerek karaktert. Queen Latifah kisebb szerepe ellenére is emlékezetes, és jót nevettem Larry Miller apró cameoján is. A túlszőkített és pár nélkül maradó Jessica Alba karaktere viszont kicsit lógva maradt a levegőben.
Még annyit, hogy a stáblista alatt futó baki parádét mindenki várja meg, az utolsó Julia Robertsel a limuzinban nagyon ott van, de többet nem árulok el. Ezután azt mondom, felőlem jöhet a New Year’s Eve.
Végül még annyit, hogy aki szereti Los Angelest, annak kötelező, mert gyönyörű képeket láthatunk a városról a filmben.
 
Összességében, mert imádok csöpögni 7 szív alakú nyalókát adok a filmnek.

 

 

Szerző: chdstr

1 komment

Címkék: kritika film 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr51751787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ribyzlee 2010.02.12. 12:41:35

Huh, de nagyon jó lett ez a critics :D

Megyek is, veszek jegyet!

pussz
süti beállítások módosítása