The Duchess

2010.01.18. 14:55

 

Spoiler alert

 

The Duchess

 

Hmm. Hümmhümm. Lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, hogy ez nem éppen egy könnyed alkotás, de nem bántam volna, ha a gyártók mondjuk az elején kiírják, hogy VIGYÁZZ, ÉRFELVÁGÓS FILM!!! De nem tették, én pedig a Young Victoria hatása alatt levén kezdtem bele... nem esett jól, ne csináljátok. Én olyan Marie Antoinette-es flityflutyra számítottam, de hát nem az. Szóval aki nem akar depis lenni, halassza máskorra.

 

 

 

Imdb-n kerek 7-tel áll, de én még mindig nem tudom eldönteni, hogy utálom, vagy valójában tetszett.  A történet Lady Georgiana Cavendish (née Spencer) nem éppen boldog életét mutatja be. Jómódú családba született, és 17 éves korában elvette Devonshire hercege, amitől hepiendet várna az ember, de most nem hálivúdban vagyunk. A Ralph Fiennes alakította Duke passzív agresszív, aki néha aktívvá válik, csak az számít neki, hogy Georgiana (Keira Knightley) fiúval „ajándékozza” meg, amúgy fűvel-fával megcsalja, majd a zabigyereket is nejére bízza. Ja és utál beszélgetni. Ilyen örömbódogtágban telik G élete, kevéske örömét a lányai okozzák, illetve a társaság minden tagja, akik viszont imádják őt. Lesz egy BFF-je is Lady Bess képében, aki nem túl barátian jól lefekszik a Duke-kal, és végül édeshármasban élnek a kastélyban. G életében feltnik régi szerelme is (Dominic Cooper), akivel viszonyba kezd, de a Duke nem nézi jó szemmel, és megfenyegeti, hogy többet nem láthatja a gyerekeit (ekkor már sikerült a fiú is). G lemond saját boldogságáról, és elhagyja a férfit. De hopphopp, kiderül, hogy gyermket vár tőle, és ezért vidékre kell utaznia megszülni, majd a férfi családjának adni a kicsit. Így is lesz minden, és a végén úgy tűnik, hogy a Duke is megenyhül felé.

 

 

 

 

Keirát jó kritikákkal illették – persze kapott rosszat is - , nekem nem igazán volt hiteles, se mint a társaság központja, se mint szerető édesanya. De nem mondom azt, hogy rossz, csak szerintem lehetett volna inkább más. Fiennes nagyon jó a szadista szemét szerepében (fú alliteráció), kedvem lett volna leköpni. A végén, amikor elméletileg megsajnálja, hogy neje ennyit szenvedett, egy bál keretében megengedi neki, hogy találkozzon A Férfival – akiről kiderül hogy mindjárt megházasodik, szóval azért ez sem a kedvesség csúcsa. Történeti szempontból, ha jól tudom, mindent hitelesen ábrázoltak, a dolog pikantériája az, hogy a Duchess egyik leszármazottja a néhai Lady Diana, akinek a házassága kísértetiesen hasonlít G-jéhez.  

 

 

 

Jól van, tőlem is kap 10/7 Dianás cukrot.

 

 

Szerző: waffle

Szólj hozzá!

Címkék: kritika film

A bejegyzés trackback címe:

https://mozigekko.blog.hu/api/trackback/id/tr111682042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása